skip to Main Content
Blessure in het weekend? Bel op zaterdag de Blessurelijn tussen 17.00 en 18.00 06 514690060546 71 40 40 zorg@praktijkvaniersel.nl

ZwangerFit

Een zwangerschap verandert veel aan jouw lichaam

Vitaal Zwanger
Een zwangerschap doet veel met het lichaam, waardoor veel vrouwen stoppen met sporten.

Echter blijkt dat blijven sporten tijdens de zwangerschap voor veel voordelen zorgt, zoals;

  • voorkomen of verminderen van lage rugpijn,
  • voorkomen van klachten van het bekken en/of de bekkenbodem,
  • minder kans op medisch ingrijpen tijdens de bevalling,
  • je fitter voelen
  • sneller herstel na de bevalling

Bij Praktijk van Iersel zijn we daarom gestart met de Vitaal Zwanger trainingen.
Dit is een actieve vorm van zwangerschapsbegeleiding, gegeven door gecertificeerd Yvlo ZwangerFit® docent Marije Rupert.

Wij helpen jou om fit de bevalling in te gaan

Tijdens de trainingen wordt het accent gelegd op het fit worden en/of fit blijven tijdens de zwangerschap, waardoor je ook fit de bevalling in gaat. De training heeft een preventief karakter, daarom wordt er veel aandacht besteed aan het voorkomen van lage rug-, buik-, bekken- en bekkenbodemklachten. Bij reeds aanwezige klachten zal hier specifieke aandacht voor zijn tijdens de training.

Vitaal Zwanger

Vitaal Zwanger, de actieve vorm van zwangerschapsbegeleiding

Tijdens de training wordt aandacht besteed aan;

  • lichamelijke conditie
  • kracht van de armen, benen, buik- en rugspieren
  • stabiliteit en coördinatie van de romp
  • oefeningen voor de bekkenbodem

Hierbij wordt er rekening gehouden met jouw belastingniveau, sportief zijn is dus geen voorwaarde om deel te kunnen nemen.

Wanneer kan je deelnemen?

Deelname aan de Vitaal Zwanger training kan vanaf 12 weken zwangerschap, instroom is mogelijk wanneer jij dit wilt. De training vindt plaats op dinsdagavond van 19.00 tot 20.00 op de locatie Gezondshop, aan de Haven Noordzijde 37.
Na de bevalling kan je deelnemen aan de Vitale Mama training. Deze is bedoeld om weer te herstellen na de periode van de zwangerschap en de bevalling. Zo kan je verantwoord het sporten weer oppakken, met als doel dat je op jouw eigen moment weer kan starten met jouw eigen sport. De training is mogelijk vanaf 4 weken(bij een keizersnee na 6 weken) tot 9 maand na de bevalling.
Daarnaast kan je ook deelnemen aan de coaching, waarbij er specifiek ingegaan wordt op de bevalling. Je krijgt hierbij informatie over de zwangerschap en de bevalling, waarbij er ook een praktische invulling is, zoals bijvoorbeeld ademhalingstechnieken.
De coaching wordt apart aangeboden, je kan dus zelf kiezen voor de actieve deelname, de coaching of een combinatie hiervan.

Kosten?

De Vitaal Zwanger training wordt door veel zorgverzekeraars vergoed. Kijk het na bij uw zorgpolis of vraag het uw zorgverzekeraar.
Wilt u meer informatie of heeft u vragen voor ons? Neem dan gerust contact met ons op via ons telefoonnummer; 0546-714040 of via mail: secretariaat@praktijkvaniersel.nl.

Wil jij vitaal blijven tijdens en na jouw zwangerschap? Meld je dan nu bij ons aan!

Vitaal ZwangerFit

Back To Top