skip to Main Content
Blessure in het weekend? Bel op zaterdag de Blessurelijn tussen 17.00 en 18.00 06 514690060546 71 40 40 zorg@praktijkvaniersel.nl

Creëer een gezond en fit team met behulp van een door Praktijk van Iersel ontwikkelde vip-training op basis van EMS technieken.
Zorg voor vitaliteit in uw bedrijf, een lager ziekteverzuim met meer rendement.

Wat is EMS?

EMS staat voor Electric Muscle Stimulation. Door middel van laagfrequente elektrische impulsen worden de spieren in het lichaam effectief en doelgericht gestimuleerd. Het is een manier om in 20 minuten een workout te doen die gelijk staat aan 3 uur conventionele training in de sportschool. EMS komt vanuit de fysiotherapie en leent zich daarom uitstekend voor revalidatietraining.
Na een periode van inactiviteit door gezondheidsklachten of een medische ingreep kan vip-training helpen bij het geleidelijk weer opbouwen van de spieren.
Mensen met COPD, Reuma, Lupus, Sacralisatie lage rugklachten of spierdystrofie kunnen door middel van vip-training de kwaliteit van leven verbeteren.
Door geen gebruik te maken van extra gewichten, is de belasting op de gewrichten minimaal, terwijl de spieren maximaal versterkt worden. Bovendien kunnen de bewegingen tijdens de oefeningen ook zittend gedaan worden.

Wat zijn voordelen van EMS?

  • Korte training
  • Effectief en doelgericht
  • Opbouwen spierweefsel
  • Onderhuids vetweefsel wordt gestroomlijnd
  • Huid wordt verstevigd

Hoe ziet een vip-training eruit?

Vip training XbodyTijdens een vip-training van 20 minuten, met maximaal 2 personen onder begeleiding van een personal trainer, worden de spieren door middel van oefeningen maximaal belast in een zo’n kort mogelijke tijd.
Tijdens deze 20 minuten wordt onderkleding gedragen van speciaal materiaal dat goed aansluit en  geschikt is om de elektrische impulsen goed over te brengen op het lichaam. Daaroverheen wordt een speciaal elektrodenvest op het bovenlichaam gedragen, met  daaraan gekoppeld elektroden voor  de arm- en been- en bilspieren. De intensiteit voor de verschillende spiergroepen wordt afzonderlijk ingesteld. Op deze wijze kunnen specifieke spiergroepen extra intensief getraind worden of juist ontzien worden tijdens de vip-training. Ook de workout oefeningen worden afgestemd op behoefte en niveau.

Contact opnemen Afspraak maken

 

Back To Top