skip to Main Content
Blessure in het weekend? Bel op zaterdag de Blessurelijn tussen 17.00 en 18.00 06 514690060546 71 40 40 zorg@praktijkvaniersel.nl

Sportfysiotherapie wordt uitgeoefend door een fysiotherapeut die zich gespecialiseerd heeft op het gebied van sportaandoeningen en trainingsprincipes. Sportfysiotherapie is daardoor bij uitstek geschikt om het herstelproces na een blessure te begeleiden. Naast fysiotherapeutische begeleiding krijgen sporters (of mensen die het sporten willen oppakken) sportspecifieke revalidatietraining tijdens hun herstel.

Voor wie is sportfysiotherapie geschikt?

SportfysiotherapieU kunt bij sportfysiotherapie terecht voor de behandeling van (sport)blessures, blessurepreventie, sportmedische begeleiding met behulp van trainingsprogramma’s en voor prestatieverbetering. Sportfysiotherapie begeleidt mensen om de sportbeoefening zo snel mogelijk weer te hervatten. Ook mensen die het sporten (weer) willen oppakken zijn gebaat bij sportfysiotherapie.

Tijdens de eerste afspraak zal onze fysiotherapeut een zo volledig mogelijk beeld van uw klachten vormen door u eerst te onderzoeken, vragen te stellen en indien nodig een sportspecifieke analyse uit te voeren. Op basis daarvan kunnen wij samen met u een sportspecifiek behandelprogramma opstellen waarbij wordt toegewerkt naar het benodigde eindniveau van u als sporter.

Voor de behandeling van de klacht gebruiken wij oefenprogramma’s met of zonder trainingsapparatuur waarbij braces of taping ter bescherming kunnen worden aangeboden. Nadat de klacht onder controle is kunnen we beginnen met de sportspecifieke training voor het verantwoord hervatten van de sportactiviteiten. Waar nodig vindt overleg plaats met de trainer of coach. Bekijk de folder.

Contact opnemen Afspraak maken

Back To Top