skip to Main Content
Blessure in het weekend? Bel op zaterdag de Blessurelijn tussen 17.00 en 18.00 06 514690060546 71 40 40 zorg@praktijkvaniersel.nl

Om een gericht trainingsadvies te kunnen geven en om het effect van een trainingsperiode in kaart te kunnen brengen is de sport en preventietest ontwikkeld. Deze 45 minuten durende test meet onder andere kracht en krachtverhoudingen en een eventuele disbalans in de spieren. Deze statische test wordt in een natuurlijke positie uitgevoerd waardoor er minder kans is op provocatie van de klachten dan bij dynamische metingen.

Voor wie is de sport- en preventietest geschikt?

De sport- en preventietest is een wetenschappelijk onderbouwde test, ontwikkeld door Praktijk van Iersel. Wij gebruiken deze test om de belastbaarheid van de patiënt in kaart te brengen, het effect van een trainingsperiode zichtbaar te maken en een gericht trainingsadvies te kunnen geven. De test is voor iedereen geschikt die meer inzicht wil krijgen in zijn of haar belastbaarheid in het dagelijks leven, de werksituatie en/of de sportprestatie.

Hoe gaat de sport- en preventietest in de praktijk?

Sport en PreventietestTijdens de sport- en preventietest zullen wij gebruik maken van het Back Check apparaat; een meetinstrument dat krachten op een statische manier in de natuurlijke positie kan meten. Hierdoor is de kans op provocatie van de klachten vele malen kleiner dan bij een dynamische meting.

Gedurende 45 minuten meten we de krachten, krachtverhoudingen en eventuele disbalans in de spieren. Hiermee wordt de belastbaarheid van de patiënt vastgelegd welke gebruikt kan worden voor de start en evaluatie van een trainingsperiode.

U krijgt na de test een verslag met adviezen en aanbevelingen mee welke u kan overleggen met uw arts, specialist of trainer. Ook kunnen wij u naar aanleiding van de test een persoonlijk trainingsprogramma aanbieden. Bekijk de folder.

Contact opnemen Afspraak maken

Back To Top