skip to Main Content
Blessure in het weekend? Bel op zaterdag de Blessurelijn tussen 17.00 en 18.00 06 514690060546 71 40 40 zorg@praktijkvaniersel.nl

Dry Needling is een specialisatie van de (sport)fysiotherapeut en manueel therapeut die zich richt op het ontspannen van spierverhardingen in het lichaam door gericht met een naald de spier aan te prikken. Een spierverharding is een pijnlijke plek in een spier, die naast een lokale drukpijn ook pijn elders in het lichaam kan veroorzaken. Na de gerichte behandeling van de spierverharding krijgt de patiënt oefeningen mee om de verbeterde beweeglijkheid die ontstaan is te handhaven.

Voor wie is Dry Needling geschikt?

Dry Needling is een specialistische behandeling, geschikt voor iedereen met klachten die voortkomen uit spierverhardingen. Een spierverharding kan lokale drukpijn, maar ook klachten elders in het lichaam veroorzaken. Denk hierbij aan klachten als pijnlijke spieren met of zonder uitstraling, bewegingsbeperking en/of stijfheid en verminderde kracht.

Hoe werkt Dry Needling?

Dry-needlingDe getrainde fysiotherapeut zal allereerst door vragen te stellen en onderzoek te doen uw klachten analyseren. Daarna worden de spieren onderzocht die de pijn zouden kunnen veroorzaken. Specifiek wordt in de spieren gezocht naar spierverhardingen, die vaak drukpijnlijk zijn en aanvoelen als een plaatselijke verdikking.

Vervolgens wordt deze spierverharding aangeprikt met een naaldje. Het aanprikken wordt over het algemeen niet als onprettig ervaren. Het kan zijn dat de spier na het aanprikken kort aanspant wat een lichte lokale pijn en soms pijn elders in het lichaam veroorzaakt, hierna zal de spier zich ontspannen. Na de behandeling kan het voorkomen dat u licht gaat zweten en dat u zich even naar of vermoeid voelt. Dit herstelt zich meestal snel.

Na de behandeling krijgt u meestal oefeningen mee om de verbeterde beweeglijkheid die is ontstaan te handhaven.

Let op: Dry Needling is niet hetzelfde als acupunctuur. Bij Dry Needling wordt maar één naald gebruikt, waarmee kortdurend de spier wordt behandeld. Dit werkt direct in de spieren en er is geen ‘energie’ behandeling. Meer informatie vindt u op de website www.dryneedling.nl. Bekijk de folder.

Contact opnemen Afspraak maken

Back To Top