skip to Main Content
Blessure in het weekend? Bel op zaterdag de Blessurelijn tussen 17.00 en 18.00 06 514690060546 71 40 40 zorg@praktijkvaniersel.nl

Arbeidsfysiotherapie wordt uitgeoefend door een fysiotherapeut die zich gespecialiseerd heeft op het gebied van arbeidsgerelateerde klachten. Patiënten met arbeidsgerelateerde klachten worden individueel begeleid waarbij de begeleiding kan bestaan uit onder andere reguliere fysiotherapie, een (re-integratie) trainingsprogramma, een instructietraining op de werkplek en/of een werkplekonderzoek. Door een snelle interventie bij dreigend arbeidsverzuim wordt de arbeidsschadelast beheersbaar en tot een minimum beperkt.

Voor wie is arbeidsfysiotherapie geschikt?

Arbeidsfysiotherapie is geschikt voor iedere werknemer met arbeidsgerelateerde klachten. Denk hierbij aan rug- nek- en schouderklachten naar aanleiding van een verkeerde (werkplek)houding, maar ook fysieke klachten waardoor de werkzaamheden niet of minder goed kunnen worden uitgevoerd.

Wij richten ons met arbeidsfysiotherapie op bedrijven, instellingen en organisaties. De werkgever is wettelijk verantwoordelijk voor doelmatige verzuimbegeleiding van ziekten en/of aandoeningen van werknemers. Fysiotherapeutische interventie kan de oplossing zijn bij klachten die leiden tot verminderde productiviteit en (dreigend) arbeidsverzuim.

Wat zijn arbeidsfysiotherapeuten en wat doen ze?

ArbeidsfysiotherapieEen arbeidsfysiotherapeut is een fysiotherapeut die zich heeft gespecialiseerd in het begeleiden van individuele patiënten met arbeidsgerelateerde klachten waarin preventie en resultaatgerichtheid centraal staan. Naast de bekende fysiotherapeutische interventie kan ons behandeltraject bestaan uit de volgende onderdelen:

 

  • Herstelbegeleiding gericht op werkhervatting
  • Reïntegratieprogramma’s
  • Werkplekonderzoek
  • Werktechniektraining, gedragsmatige training
  • Fysieke belastbaarheidsonderzoeken, zowel voor individuen als voor groepen

Wij zullen samen met de werkgever een oplossing proberen te vinden bij arbeidsrelevante fysieke klachten om te komen tot een reductie van het verzuim, het voorkomen van blijvende uitval, het bevorderen van het zelfmanagement en het verbeteren van het algehele welbevinden. Bekijk de folder.

Contact opnemen Afspraak maken

Back To Top