skip to Main Content
Blessure in het weekend? Bel op zaterdag de Blessurelijn tussen 17.00 en 18.00 06 514690060546 71 40 40 zorg@praktijkvaniersel.nl

Praktijk van Iersel maakt sinds kort gebruik van een 4D motion lab. Deze ruimte is ingericht met een geavanceerd scanapparaat die het bewegende lichaam in beeld kan brengen. De apparatuur biedt de fysiotherapeut de mogelijkheid om de manier van bewegen van een cliënt te analyseren tijdens functionele activiteiten: het staan, het lopen en het zitten.

4D Motion lab

De verschillende metingen van 4D motion lab zijn:

  • Een dynamische wervelkolomanalyse
  • Een geavanceerde loopanalyse
  • Een dynamische voetdrukmeting

Waarom is het belangrijk om het bewegende lichaam te analyseren?

In de gezondheidszorg wordt er veel gebruik gemaakt van diagnostiek aan de hand van röntgenfoto, mri-scan of echografie. Deze vormen van diagnostiek geven een tweedimensionale weergave van het weefsel en gewrichten, en in het bijzonder of er sprake is van weefselschade of beschadigingen van gewrichten en spieren. Dit kan nuttige informatie zijn voor een medische specialisten of fysiotherapeuten bij behandeling van klachten van het bewegingsapparaat.
Maar vaak is er geen duidelijke weefselschade in beeld te brengen die de pijnklachten aan het bewegingsapparaat voldoende kan verklaren. De kwaliteit van weefsel, spieren en gewrichten wordt met name bepaald door de manier waarop zij belast worden, met andere woorden door onze manier van bewegen. De 4D motion scan maakt het mogelijk om de kwaliteit van ons bewegen in kaart te brengen en deze gegevens stelt onze fysiotherapeuten in staat uw lichamelijke klachten gerichter te behandelen door zich te richten op het herstellen van gestoorde of foutieve bewegingspatronen.

Voor wie is de 4D motion scan geschikt?

In principe is het geschikt voor het in kaart brengen van elke vorm van bewegings- en/ of houdingsgerelateerde klachten.
In het bijzonder:

  • chronische of recidiverende rug- en nekklachten
  • sportgerelateerde klachten
  • overbelastingsblessures
  • voet- en enkelproblemen
  • houdingsproblematiek

De 4D scan wordt bij praktijk van Iersel ingezet als diagnostisch consult of als onderdeel van de fysiotherapeutische behandeling. Voor meer informatie kunt u altijd contact met ons opnemen.
Bekijk de folder.

Contact opnemen Afspraak maken

Back To Top