skip to Main Content
Blessure in het weekend? Bel op zaterdag de Blessurelijn tussen 17.00 en 18.00 06 514690060546 71 40 40 zorg@praktijkvaniersel.nl

Pijnverlichtingsdagen bij Praktijk van Iersel!

Op 19, 20 en 21 januari worden bij Van Iersel Fysiotherapie aan de Haven Noordzijde te Almelo de Pijnverlichtingsdagen georganiseerd. Tijdens deze dagen kunnen geïnteresseerden kennismaken met andullatietherapie. Eigenaar Paul van Iersel vertelt over zijn praktijk, vak en interesse in andullatie.

“Andullatie kan pijn op een natuurlijke manier verlichten en het algemeen welbevinden verbeteren.”

Wat is andullatie?

Andullatietherapie is een behandelmethode die al ruim een decennium wordt ingezet voor pijnverlichting, wellness en betere prestaties. Andullatie berust op een combinatie van mechanische trillingen en infraroodwarmte. De therapie werd ontwikkeld in nauwe samenwerking met wetenschappers, universitaire ziekenhuizen en artsen. Andullatietherapie heeft een positieve invloed op de basisfuncties van het menselijk lichaam. De behandelmethode legt het fundament voor het behoud en herstel van onze gezondheid.

Hoe werkt het?

Gedurende de andullatiebehandeling, die zo’n 15 tot 30 minuten duurt, ervaart de patiënt zowel warmte via infrarood straling, als pulserende, ontspannende trillingen in het lichaam. Infrarood warmte verbetert de bloedsomloop en wordt daarom sinds vele jaren toegepast in de medische wereld. Infrarood bestrijdt tevens pijn en ontstekingen en verzacht verkrampte spieren bij sporters. De overdracht van de trillingen naar de lichaamsorganen gebeurt via een proces dat ‘resonantie’ heet. De trillingen van de Andumedic wekken deiningen op in het vocht waarin de lichaamscellen zich bevinden. Hierdoor worden de cellen gestimuleerd om meer energie te produceren. Daarnaast wordt de lichaamseigen doorbloeding en het lymfesysteem zeer sterk gestimuleerd. De massage met andullatie gebeurt in een liggende positie op een speciaal matras met de onderste ledematen in een houding die ontspannend is voor de rug. Andullatie verzacht rug- en andere pijnklachten direct.

Paul van Iersel (55) wist al op jonge leeftijd dat hij later in de zorgverlening wilde werken. Doordat hij erg sportief was, kwam hij veel mensen met blessures tegen en raakte hij bekend met fysiotherapie. Dat werk leek hem wel wat, en na de middelbare school studeerde hij Fysiotherapie in Deventer. Het beroep bleek hem perfect te passen en Paul specialiseerde zich verder in sportfysiotherapie, orthopedische manuele therapie, dry needling en allerlei blessures. Na zeven jaar in loondienst gewerkt te hebben, begon hij voor zichzelf. Inmiddels is Van Iersel Fysiotherapie uitgegroeid tot een praktijk met drie vestigingen in Almelo en één in Vroomshoop.

Vitaliteit

Van Iersel Fysiotherapie heeft als motto ‘zorg voor vitaliteit’. De veertien fysiotherapeuten dienen tevens als coaches, die patiënten begeleiden en adviseren in het herstel en voorkomen van klachten. Bovendien werkt de praktijk vanuit een holistische benadering, wat betekent dat naar de gehele mens wordt gekeken en niet alleen naar die ene klacht. Vanuit die visie verdiept Paul zich op dit moment in haptonomie. Het is één van de vele behandelingen die Van Iersel Fysiotherapie biedt. Zo kan men er bijvoorbeeld terecht voor arbeidsfysiotherapie, kinderfysiotherapie, echografie, stressreductie, een vitaliteitsscan, osteopathie, zwangerfit, muscle activation, begeleid bewegen voor senioren, en een oncologie beweeggroep. Daarnaast wordt er gebruikgemaakt van geavanceerd apparatuur, zoals 4D motion lab waarmee de kwaliteit van het bewegend lichaam zeer nauwkeuriger in beeld kan worden gebracht. Alle behandelingen zijn erop gericht de vitaliteit van de patiënten te verbeteren. Verder is de praktijk erg service gericht. Dat ziet men onder andere terug in de ruime openingstijden. Binnenkort biedt Van Iersel zelfs begeleiding van sportblessures in de weekenden!

Andullatie

Op een beurs maakte Paul kennis met andullatietherapie. Hij probeerde het uit en concludeerde dat de behandeling erg prettig is. Bovendien past het concept goed bij de focus op vitaliteit. “Andullatie kan pijn verlichten en daardoor de zelfredzaamheid en het vitaal welbevinden ondersteunen. Van daaruit kan het een stimulans zijn om meer activiteiten ontplooien.”

Wel is Paul van mening dat andullatie zorgvuldig begeleid moet worden door professionals. Pijnbeleving, pijntolerantie en fysieke gesteldheid zijn volgens hem belangrijke factoren om de juiste andullatiebehandeling te kiezen. Qua doelgroepen denkt Paul direct aan de vele senioren die hij aan in de praktijk ontvangt, maar ook aan sporters, bedlegerige patiënten en chronischer pijnpatiënten. “Er zijn veel mensen met onbegrepen klachten, die zonder succes al veel herapieën hebben gehad. Op een natuurlijke manier pijn verlichten is beter dan medicatie. Andullatie kan een mooi item zijn om zich beter te voelen en de leefstijl te verbeteren!”

Persoonlijk kennismaken

Wilt u persoonlijk kennismaken met andullatietherapie of Paul? Kom dan op 19, 20 of 21 januari naar de Pijnverlichtingsdagen bij Van Iersel Fysiotherapie, gevestigd aan Haven Noordzijde 37 in Almelo.

Back To Top