skip to Main Content
Blessure in het weekend? Bel de Blessurelijn tussen 17.00 en 18.00 06 51469006 0546 71 40 40 zorg@praktijkvaniersel.nl

Eline Schoenmaker als fysiotherapeute op het EK Twirl

In de week van 11 tot 17 april is collega Eline Schoenmaker in Kroatië geweest met de Nederlandse equipe, voor de Europese Kampioenschappen Twirl. Voor een ieder die niet weet wat dit inhoudt, een kleine impressie via deze link: https://www.youtube.com/watch?v=08eu2YrvLoo . In het oosten relatief onbekend, echter in het westen en internationaal een steeds meer beoefende en bekende sport.

De Nederlandse equipe bestond uit 67 leden, welke 4 dagen lang in Porec hebben gestreden om de Europese titel in verschillende categoriën. De eerste 2 dagen verliepen voorspoedig met weinig blessures, maar naarmate de dagen vorderden kwam de vermoeidheid steeds meer aan het licht. Vooral dames met veel onderdelen begonnen overbelastingsklachten te ontwikkelen ten einde van de kampioenschappen. Echter hebben ze één voor één, met of zonder blessure, een top prestatie neergezet. Tijdens de sluitceremonie mocht het Wilhelmus maar liefst twaalf keer worden afgespeeld! Met deze Europees kampioenen en een groot aantal plekken in de top-3 en top-8, is de Nederlanse twirlequipe, moe maar voldaan, op 17 april weer huiswaarts gekeerd.

De landenbeker, welke vorig jaar nog werd behaald tijdens het EK in Italië, moest echter achterblijven. Frankrijk bleek overall net iets beter te hebben gepresteerd. Desalniettemin een geslaagd EK. De sfeer was prima, de supporters waren geweldig en de waardering was weer groot. Een spannende week waarin hard is gewerkt, gestreden en af en toe een traan is gelaten door de deelnemers en aanhang.

Volgend jaar geen EK, maar een WK dat zal worden gehouden in Noorwegen.

 

 

 

Back To Top